Ahad, 29 Januari 2012

::AKU MAHU TERBANG::aku mahu terbang??...
sebenarnya ini tajuk cerekarama tv3 yang buat aq terkaku n terpaku dpn tv krna jln ceritanya yg sangat menarik...drama ini berjaya menitiskan air mata ku yang sememangnya sangat susah untuk dititiskan...=p

mengisahkan tentang seorang kanak-kanak bernama Rezki yang mengejar impian dan cita-citanya ingin menjadi seorang juruterbang. Rezki, 12 tahun, dibesarkan dalam keluarga penoreh getah yang serba kekurangan dan hanya bergantung harap kepada ibu serta abangnya iaitu Mak Hanun dan Syukur.

Suatu hari, sebuah syarikat penerbangan swasta Kaze Tech Sdn Bhd menganjurkan Karnival Kerjaya untuk tujuan mendedahkan kerjaya juruterbang kepada penduduk Felda. Rezki berjanji akan membawa ibu dan abangnya melihat tempat dia belajar. Malangnya sebelum peperiksaan bermula, dia menerima berita mengejutkan mengenai ibu dan abangnya yang meninggal dunia akibat kemalangan.

begitulah serba sedikit tentang drama ini..

so,moral of the story JANGAN PERNAH BERPUTUS ASA!!!...rezki remaja (syafie naswip)
syafieq shazwan,rezki smsa kecil (suka tgk budak ne berlakon)  • kalau mahu berjaya dlm hidup jgn pernah kenal erti PUTUS ASA...bukan susah untuk susah,bukan senang untuk senang..
  • Taatkala kita sedang meniti kejayaan,KELUARGA adalah tungak utama seseorang individu untuk mencapai kejayaan.....
  • perlu bersemangat untuk mencapai CITA-CITA..birpun banyak dugaan yang menghalang, halungi la ia dengan tenang...
  • SAHABAT yang baik adalah sahabat yang sentiasa menberi dorongan dan sokongan tidak kira apapun yang akan terjadi kepadanya.
  • Tiada ulasan:

    Catat Ulasan