Rabu, 28 Mac 2012

:: tunggu aku jodohku ::


"aku akan menantimu sampai kapan pun
kerana hanya kamu yang layak untuk menyentuh tanganku"
Wahai wanita solehah, jangan risau tentang jodohmu kerana muslimin yang baik tidak akan terpaut pada wanita hanya kerana kecantikannya,pada bicara manja yang menggoda, pada pucuk rayu yang meruntuhkan imannya.
Sesungguhnya lelaki itu pemimpin kepada wanita. Andai belum tiba jodohmu,anggaplah adam yang kau nantikan itu sedang membina kepimpinannya bagi memimpin dirimu kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya.
Dan Adam yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan dirimu. Cintamu pada orang yg kau cintai dan sayangi, titipkanlah.. Titipkanlah pada Allah Azza Wa Jalla..
Sebab hanya Allah Azza Wa Jalla yang Maha Menjaga, dikala kau dan dia saling berjauhan dikala kau dan dia saling memendam rindu, ingin bertemu…
Allah Azza Wa Jalla menjaga dengan menenangkan hatimu melalui zikir dan tadabbur, cintamu pada orang yang sungguh-sungguh kau sayangi, adalah milik-Nya…. Kau jaga selalu Hatimu… Tetaplah istiqomah!
“Janganlah kamu mencari pasangan yang terlalu sempurna dimata kamu, tapi carilah pasangan yang telah menyempurnakan hidupmu dengan caranya.”


p/s : copy dari diarihati.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan